היכן אנחנו יכולים לקבל מידע על קריפטוגרפיה?

קריפטוגרפיה היא תחום של נושא טכני ומורכב ביותר. זה גם מאוד קשה להבנה. רעיון ההצפנה פותח לראשונה בימי הביניים, אך רק במאה ה-19 אנשים התחילו להשתמש בו בצורתו המודרנית. בעבר, נעשה שימוש בקריפטוגרפיה למטרות רבות ושונות כמו הגנה על סודות או שמירה על סודיות הודעות. אבל אז הגיעה הטכנולוגיה הדיגיטלית ואיתה הגיעה דרך חדשה לתקשורת – אימייל. . הפיתוח של הדואר האלקטרוני הקל על אנשים לשמור סודות ולתקשר אחד עם השני – אבל זה גם נתן להאקרים דרך לפרוץ את מערכות האבטחה האלה. בעבר, מערכת מסוג זה נקראה בדרך כלל הצפנה. כיום, תאגידים ובנקים משתמשים בקריפטוגרפיה כדי להגן על פרטי כרטיסי האשראי וחשבונות הבנק של לקוחותיהם מפני האקרים, גנבי זהות וכו'.

למידע על ביטקוין>>>

אז מהי קריפטוגרפיה והיכן משתמשים בה כיום?

קריפטוגרפיה היא אחד התחומים החשובים ביותר בטכנולוגיית המידע. יש לזה השפעה עצומה על חיינו ואנחנו לא יכולים לחיות בלעדיו. קריפטוגרפיה היא האומנות והמדע של קידוד מסרים כך שניתן לפענח אותם על ידי אלגוריתם שעובד עם מפתח סודי. קריפטוגרפיה חיונית ליישומים רבים, מבנקאות ועד מסחר אלקטרוני, מצבא ועד ממשל, מאבטחה ועד לוגיסטיקה. והוא משמש גם בכל מיני מכשירים אלקטרוניים כמו סמארטפונים, מחשבים ואפילו מכוניות. . במאמר זה ננתח רק סוג אחד של קריפטוגרפיה – הצפנת המפתח הציבורי. 

אז מהי קריפטוגרפיה של מפתח ציבורי? 

קריפטוגרפיה של מפתחות ציבוריים היא סוג של הצפנה הפועלת עם זוג מפתחות: אחד ציבורי ואחד פרטי (מפתח פרטי). המפתח הציבורי משמש להצפנת הודעות והמפתח הפרטי משמש לפענוחן. ההבדל בין מפתחות ציבוריים לפרטיים הוא שהראשון משמש לפענוח הודעות והשני משמש להצפנת הודעות. דוגמה לקריפטוגרפיה של מפתח ציבורי 1 נניח שאתה רוצה לשלוח הודעה עם הקוד "שלום עולם" עם נמען שהמפתח הפרטי שלו נמצא בארנק שלך. תחילה תגדיר שני מפתחות: אחד ציבורי, הנקרא "מפתח ציבורי", ו אחד פרטי, הנקרא "מפתח פרטי". להצפין (מפתח ציבורי): המפתח הציבורי משמש להצפנת הודעה והפרטי משמש לפענוחה. כדי לפענח (מפתח פרטי): המפתח הפרטי משמש לפענוח הודעה והמפתח הציבורי משמש להצפנת הודעה נוספת בנוסף.

פרטים נוספים במאמר של ביטס אוף גולד >>>

כתוב/כתבי תגובה