עד לפני עשור, האמונה ביזמי הייטק ישראלים לא הייתה גבוהה כמו שהיא היום. היום שנת 2021, קיימות למעלה מ-7,500 חברות הייטק מובילות וסטארטאפים. בנוסף, קמים בין 1,000-2,000 מיזמים חדשים בכל שנה. חלקם הגדול נופל אבל יש גם נתונים מאוד יפים של הצלחה. למעשה, קיים גבול יחסית דק בין ההגדרה למה זה סטארטאפ לבין חברת ענק. לשאלה איך מצטרפים לאותה קבוצה יזמים אין תשובה חד משמעית. מדובר בשילוב בין היכולת לקחת יוזמה, לחשוב על רעיון שאף אחד לא חשב עליו קודם, למנף משהו, לייעל תהליכים ולקדם אותם בדרך ייחודית.
קצת על השקעות בישראל
מגזין כלכלי מוכר פרסם לאחרונה את השם משה ליכטמן. משקיע מצליח שמכיר בדיוק את הגבול הדק שהזכרנו קודם. יש לו מודל השקעה סופר ייחודי. מצד אחד הוא שותף פעיל בקרן Israel Growth Partners שמשקיעה סכומי עתק בחברות צומחות, חלקן כבר עשו את האקזיט שלהן, ומצד שני השקעות קטנות יחסית של כמה מאות אלפי דולרים. הוא מספר כי הוא רואה את עולם ההייטק כאן בישראל בתור ”בועה“.
יש פערים אדירים בין עובדי ההייטק לאלה שעובדים בשווקים אחרים וזה עדיין ברור שכאשר מוקמת חברה טכנולוגית, יש לה השפעה מאוד גדולה על הצמיחה הכלכלית של המדינה.
אם בעבר לא היה סיכוי לחשוב שישראל יכולה לבנות מודלים עסקיים טכנולוגיים גדולים מחוץ לגבולותיה, היום פני הדברים ישתנו לגמרי ואפשר להעניק משאבים כלכליים לאותם סטרטאפים.
הפכנו להיות חלק מאותה קדמה ורק צריך להמשיך קדימה ולשאוף להצלחה, ככה הוא טוען. התשוקה שלי מונעת מהרצון שלו לעזור לאותם חבר‘ה צעירים שיש להם משהו ביד אבל צריך לפתח אותו.