כשמסובבים את מפתח הרכב בסוויץ' מבלי שהמנוע ישמיע את הרעש המוכר המחשבה המתבקשת הראשונה היא שהמצבר גמור. זהו כמובן תרחיש אפשרי, ואפילו סביר, אבל לפני שמחליטים על החלפת מצבר יש כמה פעולות שתוכלו לבצע – ואולי בזכותן ייחסך מכם הצורך להתקין מצבר חדש.
התנעה עם כבלים או בדחיפה
ברוב המקרים תוכלו להתניע את המכונית באמצעות דחיפתה (בכלי רכב עם גיר רגיל) או בעזרת כבלים. לאחר מכן נסיעה רציפה של כחצי שעה יכולה לספק אינדיקציה לגבי מצב הרכב. באופן טבעי מומלץ לכבות את המנוע ולנסות להתניע מחדש כשאתם במקום נוח מבחינתכם – בבית, בעבודה וכו'. במצב כזה גם אם הרכב לא מניע, כלומר המצבר אכן גמור, תוכלו להזמין שירות החלפת מצבר עד הבית ולחכות לאיש המקצוע בלי לחץ וכשאתם יכולים לנצל את הזמן לכל מטרה שהיא.
בדיקת המגעים של המצבר
עוד לפני השימוש בכבלים והנסיעה במשך חצי שעה, פעולה אפשרית אחרת היא בדיקה האם ישנה קורוזיה על הקטבים של המצבר. נוכחות של חלודה על הפלוס או על המינוס משבשת את המעבר של הזרם החשמלי וזו הסיבה לכך שהרכב לא מניע. קורוזיה ניתן להסיר בקלות וביעילות באמצעות מים בטמפרטורה של 100 מעלות, וגם ע"י גירוד עם מברג. אחרי הניקוי חשוב לחזק את שני הקטבים עם פלייר או עם מפתח 10 – ואז לנסות שוב להתניע את הרכב.
בדיקת רמת החומצה במצבר
אם רמת החומצה בתעלות המצבר נמוכה מדי, הוא לא יוכל למלא את ייעודו. בדיקת הנוזלים הינה פשוטה יחסית וכל אחד ואחת יכולים לבצע אותה. לאחר פתיחת המכסים ניתן להבחין בקו הפלטות שמסמן את הרמה המינימלית – ואם רמת הנוזל היא מתחת לקו זה, כל מה שתצטרכו לעשות הוא פשוט להוסיף חומצה עד שהיא תגיע לקו.
הצלחתם להניע? כדאי בכל זאת להגיע למוסך מקצועי
גם אם הפעולות הנ"ל הובילו להתנעת הרכב, כדאי בכל זאת להגיע למוסך מקצועי, ורצוי לעשות זאת בהקדם האפשרי. רק כך תוכלו להיות בטוחים שגם בפעמים הבאות המכונית תשתף אתכם פעולה, וממילא כדאי לזכור שלאחר 3 או 4 שנים החלפת מצבר לרכב הינה פעולה הכרחית – וכדאי כמובן לעשות זאת במוסך שמציע מגוון אפשרויות רחב ובעיקר ניסיון רב ויושרה מלאה.