בריונים מרושעים היו בסביבה תמיד, אך הטכנולוגיה מעניקה להם כעת פלטפורמה חדשה לחלוטין למעשיהם. בשיחות מקוונות בווצאפ ובפייסבוק יכולות להיות קללות מרובות ובריונות קשה מאוד אשר יגררו השלכות רגשיות רציניות על ילדינו ובני הנוער שלנו.
מתי להתערב כהורה?
ורד פליטמן מסבירה כי לא תמיד קל לדעת כיצד ומתי להיכנס ולהתערב בנעשה כהורה. בתור התחלה, רוב הילדים משתמשים בטכנולוגיה באופן שונה מאיתנו ההורים. הם משחקים משחקים ברשת ושולחים הודעות טקסט מהטלפונים הניידים שלהם כבר מגיל צעיר, ולרוב בני הנוער יש מכשירי פאלפון ששומרים עליהם כל הזמן מחוברים לרשת האינטרנט. רבים מחוברים לפייסבוק או לווצאפ ומפטפטים או שולחים SMS כל היום לקבוצות שהם חברים בהם וכן ולחברים שלהם באופן פרטי. אפילו השארת תא קולי יכול להראות להם משהו מאוד מיושן והם לא ישתמשו בשירות זה לעולם. הידע שלהם על העולם הדיגיטלי יכול להטיל אימה על ההורים שלהם, שלעיתים מכירים פחות את עולם הדיגיטל והניו מדיה.
היו מעורבים
שמירה על מעורבות בעולם הסייבר של הילדים, ממש כמו בעולמם האמיתי, יכולה לעזור להורים להגן עליהם מפני הסכנות של הרשת. ככל שגברה המודעות לבריונות ברשת, ההורים למדו יותר כיצד להתמודד עם התופעה הקשה הזו. להלן כמה הצעות איך להתמודד עם סוג בריונות מודרני זה שהפך לחלק מחיי ילדכם.
מה זה בריונות ברשת?
בריונות ברשת היא השימוש בטכנולוגיה כדי להטריד, לאיים, להביך או לגרום לצער לאדם אחר. כאשר מדובר במבוגר, הוא עשוי לענות על ההגדרה הטרדת סייבר או הטרדת אדם ברשת, כפשע שעלול להיות לו השלכות משפטיות ולהביא לו לא מעט זמן בכלא, כדי שיוכל להבין את עומק מעשיו הקשים.
זהו את הביריונות
לפעמים יכול להיות קל לזהות בריונות ברשת – למשל, אם ילדך מראה לך הודעת טקסט, ציוץ או תגובה לעדכון סטטוס בפייסבוק שהוא מרושע או אכזרי. מעשים אחרים פחות ברורים, כמו התחזות לקורבן באופן מקוון או פרסום מידע אישי, תמונות או סרטונים שנועדו לפגוע באדם אחר או להביך אותו. יש ילדים שמדווחים כי חשבון מזויף בשמם מתכתב עם מכרים שלו ופוגע בשמו הטוב.