מאגר פעילויות ODT לילדים, מוצאים רעיונות באינטרנט

מאגר פעילויות ODT לילדים, מוצאים רעיונות באינטרנט

ODT נחשב לאחד מהפעילויות המהנות ביותר עבור ילדים ומבוגרים כאחת. בכל זאת, שגרת היום יום לא דורשת מאיתנו מאמץ כל כך, בגלל שהמוח מתרגל מהר לדפוס הפעולה ועושה את הכל על אוטומט.

בפעילות הזאת זה בדיוק הפוך. יוצרים אתגר שמתנגש דווקא עם דברים שהמוח מתקשה לבצע. הוא צריך לחשוב מחדש, לחבר דברים, להמציא פתרונות. ככה, אתם נהנים הרבה יותר וגם מגלים את דפוסי ההתנהגות שלכם.

אז איך יוצרים פעילות ODT לילדים? כל המידע בשורות הבאות.

פעילות ODT איך יוצרים אותה?

כמו שאמרנו הרעיון בפעילות הזו, היא לגרום למוח לחשב מסלול מחדש בכל שלב באתגר. את הפעילויות מרכיבים אנשי מקצוע שמבינים את העקרונות הפסיכולוגיים של המשחק ומשלבים אותם בהתאם בצורה מעניינת. 

הרבה ארגונים למשל, מוציאים את העובדים לפעילות הזו כדי להבין את דפוסי הפעולה שלהם ולייעל אותם בהתאם לצרכי הארגון או החברה. 

ישנם סדנאות ODT לילדים שמתמקדות בכישורים ספציפיים. דוגמה טובה לזה היא הסדנה שמתמקדת בחשיבה מחוץ לקופסה. זה אומר שבכל שלב באתגר, כדי להמשיך לשלב הבא, תצטרכו לחשוב מחוץ לקופסה. הטריק בחשיבה מחוץ לקופסה שזו ההפך מהחשיבה ההגיונית שאנחנו מתנסים בה כל הזמן וכמעט אוטומטית פונים אליה כשיש לנו בעיה כל שהיא. 

החשיבה מחוץ לקופסה היא בלתי עוקבת, נסתרת ומאתגרת. שום שלב לא קשור לשלב הבא בקשר הגיוני וזה מקור הקושי. 

אז איפה אפשר למצוא רעיונות לפעילות ODT?

כדי למצוא רעיון טוב, אתם צריכים להבין באיזה צורה אתם רוצים לאתגר את הקבוצה שאתם מביאים. זה אמור להיות משהו מעניין מספיק כדי שהם לא ישתעממו. לאחר מכן תוכלו למצוא ברחבי הרשת מגוון מאגרים שיעזרו לכם להרכיב משחק מנצח, ראו לדוגמה משחקים גדולים לבית ספר!

כתוב/כתבי תגובה