אם אתם רוצים להיכנס לתחום של מכירת מוצרים פיזיים באינטרנט, כדאי לכם להכיר קצת את התחום של החנויות הווירטואליות משום שאלו הן בסופו של דבר ימכרו את המוצר שלכם.
בניית חנות וירטואלית – יש לה כמה תפקידים שהיא צריכה לשרת בו זמנית. מכיוון שאין צוות של עובדים ואנשי מכירות שמשרתים את הקונים, החנות אמורה לעשות את זה בצורה אוטומטית בדרכים אחרות.
למשל, מה אם הלקוח עובר בין המדפים שלכם, בוחן את המוצרים, אבל יש לו התלבטות כל שהיא לגבי הבגד, האם יש לו את מי לשאול? האם הוא יכול לקבל מענה? חנויות וירטואליות גדולות מחזיקים מזכירות צ'אט שזמינות כל הזמן לשיחה כדי לוודא שהלקוחות מרגישים ממש בחנות ויכולים לשאול מה שבא להם.
יש לה עוד כמה תפקידים כפי שתראו מיד. אבל איך בונים חנות וירטואלית? איך היא אמורה להיות בנויה? המשיכו לקרוא כדי לדעת.
בניית חנות וירטואלית:
חנות וירטואלית שבנויה בצורה חכמה, מוכרת הרבה יותר מאשר חנות וירטואלית שבנויה בצורה חובבנית. למשל, האם ידעתם כמה תיאור המוצר ישפיע על הלקוח האם לרכוש אותו או לא. יש גם סמלים שחייבים להיות באתר כדי להודיע לקונה הפוטנציאלי שהכסף שלו עובר בבטחה ללא חשש לגניבת נתונים.
יש הרבה מאוד אלמנטים שקובעים על ההחלטה של הלקוח האם לרכוש בסופו של דבר מהחנות שלכם או לא. כל זה כמובן בפעם הראשונה שהם מבקרים אצלכם. אם הם כבר יודעים מה הסחורה שלכם שווה, הם יבואו לבד לקנות פעם ועוד פעם ויביאו גם את החברים.
לסיכום וסיום, בניית חנות וירטואלית דורשת ידיעה רחבה של עולמות שיווק אתרי מסחר ופסיכולוגיית צרכן כדי לוודא שהוא יעשה את הבחירה הנכונה ויקנה מכם.