חוק לשון הרע בישראל מטרתו להרתיע מפני הכפשה, השפלה או ביוש אדם אחר זאת באמצעות נקיטת פעולות שיכולות להביך ברבים אדם/ עסק או חברה. חוק זה אינו מונע את חופש הדיבור והדמוקרטיה, אבל הוא בהחלט יכול להתריע ולמנוע גרימת נזק בשל אמירות כאלה ואחרות.
כיום גם ברשת האינטרנט כמו גם במקורות אחרים של דפוס או של פרסום – אפשר להוציא דיבתו של אחר: זאת יכולה להיות אחת מיני אמירות פוגעניות רבות כלפי מוצא או גזע של אדם מסוים, כלפי מין או דרך חיים, וזה יכול להיות ביוש אחר לגבי אופיו של בן אדם, התנהגות מסוימת, מראה חיצוני, או כל דבר שעלול לגרום נזק רגשי/ נפשי, חברתי, כלכלי וכולי, כאשר בית המשפט שדן בהוצאת דיבה מתייחס לכל העובדות כמו גם לכל הצדדים של המטבע, לעדויות של התובע והנתבע והוא אינו רואה את הדברים כ'שחור ולבן' זאת בעיקר כי מדובר בזכות הביטוי והדיבור.
אבל מה עושים במקרה של תביעת דיבה?
במקרים כאלה חשוב לפנות לעורך דין שעוסק בתביעת דיבה ולשון הרע ובעיקר מומחה בתחום של הוצאת דיבה באינטרנט. על מנת שזה יוכל לעזור לכם להתמודד עם המצב כמה שיותר בקלות:
בחרו באיש מקצוע שמכיר את החוקים ואת הערכאות המשפטיות וכל מה שקשור ללשון הרע בישראל.
חפשו איש מקצוע שיוכל לייצג אותכם מול בית המשפט, לייעץ לכם ויסייע לכם להתנהל נכון יותר בין אם אתם התובעים לבים אם אתם הנתבעים.
לסיכום, חוק לשון הרע נועד להגן על אנשים מפני אמירות פוגעניות אבל הוא גם בוחן כל מקרה לגופו ונותן קנסות ועונשים בהתאם לחומרת העבירה. לכן חשוב להכיר מקרוב את החוק ולנסות להימנע מלשון הרע והוצאת דיבה.